Botox

TANDENKNARSEN – BRUXISME

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd. Het knarsen kan nare gevolgen hebben voor uw gebit. De slijtage, die wordt veroorzaakt door het over elkaar heen schuiven van de tanden en kiezen, kan uw gebit op langer termijn ernstig beschadigen. Ook kan het knarsen en kaakklemmen tijdens de slaap spierspanningen en hoofdpijn veroorzaken. Een oplossing om het knarsen te stoppen is een behandeling met Botox® tegen het knarsen.

HOOFDPIJN OF MIGRAINE?

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Wist u dat een botox behandeling uitkomst kan bieden? Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen.

Van botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

WELKE RIMPELS WORDEN BEHANDELD MET BOTOX?

Rimpels ontstaan met name op die plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkste is. De geïnjecteerde botox ontspant tijdelijk deze spieren. Doordat de spieren minder samentrekken, wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Wij streven naar het behoud van de natuurlijke uitstraling van uw gezicht, waarbij het gezicht er jonger en zachter uitziet.

De rimpelzones die voor een botox behandeling in aanmerking komen zijn:

Voorhoofdsrimpel

Als we verbaasd kijken of de wenkbrauwen optrekken verschijnen de horizontale lijnen op ons voorhoofd. Doordat de huid iedere keer weer op dezelfde plaats wordt samengevouwen, ontstaan naarmate de huid verouderd voorhoofdsrimpels. Door deze rimpels te ontspannen, krijgt het gezicht een frisse en open uitstraling.

Fronsrimpel

Glabellalijnen zijn de verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze fronsrimpels ontstaan als we in de zon kijken, boos kijken of als we geconcentreerd aan het werk zijn. Een frons kan echter een blijvende bezorgde of norse blik geven. Deze gezichtsspieren zijn behoorlijk actief in dit gebied. Een botox behandeling geeft dan ook een ontspannen resultaat. De norse uitstraling verdwijnt waardoor een jonger en vriendelijker uiterlijk ontstaat.

Kraaienpootjes

Deze naast de ogen gelegen rimpels krijg je onder andere van veel lachen. Dit zijn zonder twijfel charmante rimpeltjes, echter deze rimpels kunnen dieper en talrijker worden. Naarmate we ouder worden en de huid minder elastisch wordt, blijven deze rimpels net als de frons- en voorhoofdrimpels, op een gegeven moment continu zichtbaar. Een botox behandeling werkt dan snel en effectief.

OVERMATIG ZWETEN

Okselzweet en grote transpiratievlekken op het overhemd of T-shirt kunnen bijzonder hinderlijk en zelfs gênant zijn. Zo beschamend dat u uw jasje of colbert aanhoudt ondanks de warmte. Daarnaast gaan de armen ook niet meer spontaan omhoog. De armen worden steviger tegen het lichaam aangedrukt om te vlekken te maskeren. Met een botox behandeling neemt binnen 2 weken de zweetproductie met 95% af.

WAT U MOET WETEN OVER BOTOX?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum.
Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende doeleinden. Met dit eiwit is het mogelijk om de beweging van spieren tijdelijk te verminderen en te ontspannen. Echter botox wordt al ruim 40 jaar gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen.

Door toename van cosmetische toepassingen is botox pas echt bekend geworden. Door deze behandeling worden rimpels in het gezicht verzacht. Tijdens een behandeling van een vrouw met ooglidspasmen met botox, ontdekte men per toeval het gunstige effect op de gelaatsrimpels.
Door het gebruik van botox wordt de spierspanning tijdelijk sterk verminderd. Sinds 1995 is het gebruik van Botox voor esthetische doeleinden wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

Botox is een tijdelijke spierontspanner. Tandarts Bar injecteert de botox in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij gezichtsmimiek.

Het resultaat bij een botox behandeling is het verzachten of zelfs helemaal verdwijnen van rimpels. Enkele dagen na de botox behandeling begint de botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na twee weken is het ontspannen effect op de spier maximaal. De rimpels zijn daardoor veel minder diep en de huid wordt steeds gladder. De rimpeldiepte vermindert doorgaans met 85 tot 95%: een zichtbaar positief resultaat.

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN EEN BOTOX BEHANDELING?

Een botox behandeling is een eenvoudige behandeling. De totale behandeltijd is 5 tot 10 minuten. Echter wij nemen wel de tijd tijdens een botox behandeling. Wij vragen u eerst om een aantal gezichten te trekken, zodat wij kunnen zien hoe de spieren in uw gezicht werken om vervolgens de behandeling uit te voeren.

Tandarts Bar injecteert met een uiterst dunne naald botox in de spieren waar het om gaat. Dit is zo goed als pijnloos (een verdoving is dan ook echt niet nodig). Na de behandeling kunt u gewoon alles doen wat u normaal gesproken ook zou doen.

Na de botox behandeling is het vooral belangrijk de eerste twee tot vier uur na de behandeling alle spieren te gebruiken die net behandeld zijn. Afhankelijk van de spier kan dat bijvoorbeeld betekenen dat u veel moet lachen of fronsen. Echter de eerste paar uur na de behandeling moet u niet teveel liggen of bukken, maar het hoofd rechtop houden. Ook raden wij u aan om het eerste uur na de botox behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Ook is het verstandig om u de eerste dagen na de behandeling druk of massage op het behandelde gebied te vermijden.

Na vijf tot tien dagen wordt het effect zichtbaar. Dat effect blijft ongeveer drie a vier maanden te zien. Als u dit effect wilt behouden, adviseren we u een nieuwe behandeling te ondergaan.