Botox

Voor meer informatie klikt u op de onderstaande onderwerpen:

WAT IS BOTOX®?

Botox® en Azzalure® zijn merknamen, de werkzame stof is Botuline Toxine. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Botox® is in de medische cosmetiek een middel dat geïnjecteerd wordt om spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Het gevolg hiervan is dat de huid tot rust komt en bestaande rimpels vervagen. Bovendien wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen.

TANDENKNARSEN – BRUXISME

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd. Het knarsen kan nare gevolgen hebben voor uw gebit. De slijtage, die wordt veroorzaakt door het over elkaar heen schuiven van de tanden en kiezen, kan uw gebit op langer termijn ernstig beschadigen. Ook kan het knarsen en kaakklemmen tijdens de slaap spierspanningen en hoofdpijn veroorzaken. Een oplossing om het knarsen te stoppen is een behandeling met Botox® tegen het knarsen.

MIGRAINE EN HOOFDPIJN

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Wist u dat een botox behandeling uitkomst kan bieden? Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen.

Van botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

WELKE RIMPELS WORDEN BEHANDELD MET BOTOX?

Rimpels ontstaan met name op die plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkste is. De geïnjecteerde botox ontspant tijdelijk deze spieren. Doordat de spieren minder samentrekken, wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Wij streven naar het behoud van de natuurlijke uitstraling van uw gezicht, waarbij het gezicht er jonger en zachter uitziet.

De rimpelzones die voor een botox behandeling in aanmerking komen zijn:

Voorhoofdsrimpel

Als we verbaasd kijken of de wenkbrauwen optrekken verschijnen de horizontale lijnen op ons voorhoofd. Doordat de huid iedere keer weer op dezelfde plaats wordt samengevouwen, ontstaan op naarmate de huid verouderd voorhoofdsrimpels. Door deze rimpels te ontspannen, krijgt het gezicht een frisse en open uitstraling.

Fronsrimpel

Glabellalijnen heten de verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze fronsrimpels ontstaan als we in de zon kijken, boos kijken of als we geconcentreerd aan het werk zijn. Een frons kan echter een blijvende bezorgde of norse blik geven. Deze gezichtsspieren zijn behoorlijk actief in dit gebied. Een botox behandeling geeft dan ook een ontspannen resultaat. De norse uitstraling verdwijnt waardoor een jonger en vriendelijker uiterlijk ontstaat.

Kraaienpootjes

Deze naast de ogen gelegen rimpels krijg je onder andere van veel lachen. Dit zijn zonder twijfel charmante rimpeltjes, echter deze rimpels kunnen dieper en talrijker worden. Naarmate we ouder worden en de huid minder elastisch wordt, blijven deze rimpels net als de frons- en voorhoofdrimpels, op een gegeven moment continu zichtbaar. Een botox behandeling werkt dan snel en effectief.

OVERMATIG ZWETEN

Okselzweet en grote transpiratievlekken op het overhemd of T-shirt kunnen bijzonder hinderlijk en zelfs gênant zijn. Zo beschamend dat u uw jasje of colbert aanhoudt ondanks de warmte. Daarnaast gaan de armen ook niet meer spontaan omhoog. De armen worden steviger tegen het lichaam aangedrukt om te vlekken te maskeren. Met een botox behandeling neemt binnen 2 weken de zweetproductie met 95% af.

GUMMY SMILE

Een lach waarbij het tandvlees zichtbaar is wordt de ‘gummy smile’ genoemd. De gummy smile kan ervoor zorgen dat je je schaamt om te lachen of je vindt het gewoon onwijs storend! Dat moet natuurlijk niet de bedoeling zijn. Je hoeft je niet meer te storen, de gummy smile kan eenvoudig behandeld worden met  botuline toxine.