Fillers

Rond de dertig wordt de huid minder elastisch. Dit heeft te maken met veroudering, echter ook hormonen, zon en roken spelen hierbij een rol. Doordat de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur in de huid afneemt, wordt minder vocht en vet vastgehouden. Door het gebruik van tijdelijke fillersworden het natuurlijke volume hersteld en vervagen rimpels. We streven naar een optimaal resultaat: een frisse en vriendelijke maar bovenal natuurlijke uitstraling.

De rimpelzones die wij met een filler behandelt, zijn:

Neus-lippenplooi

De neus-lippenplooi loopt vanaf de neusvleugels naar de mondhoeken en worden ook wel  de ‘nasolabialelijnen’   genoemd. Met name door het lachen worden deze plooien dieper en dus zichtbaarder.

Rimpels rond de lip (Rokersrimpels)

Wanneer er verticale lijnen op de bovenlip ontstaan, wordt vaak gesproken van ‘rokerslijnen’.  Deze rokerslijnen ontstaan ook als je niet rookt. Het ontstaan van deze rimpels heeft vooral te maken met het regelmatig tuiten van de lippen.

Marionettenlijn

Een veel ontwikkelde plooi is de marionettenrimpel, ook wel de marionettenlijn genoemd. Bijna niemand ontkomt er aan: we krijgen deze rimpels of plooien allemaal. Deze rimpels lopen van de mondhoeken naar de onderkaak/kin. Deze marionettenlijnen ontstaan ook als iemand snel is afgevallen.

Jukbeenderen accentueren (Wangen vullen)

Ingevallen wangen veroorzaken vaak een vermoeide en niet fitte uitstraling. Volle en ronde wangen daarentegen zijn het teken van gezondheid, jeugdigheid en schoonheid. Daarom laten veel mensen zich behandelen om er weer vitaal uit te zien.

Lippen vullen

Met het verstrijken van de jaren verliezen de lippen volume. De lippen worden dan dunner en smaller. Hierdoor kunnen de lippen vervormen tot streepjes, waardoor een strenge en harde uitstraling ontstaat.

WAT U MOET WETEN OVER FILLERS?

Fillers hebben van origine een medisch doel, namelijk de natuurlijke lichaamsvorm herstellen na een chirurgische ingreep. Tegenwoordig worden Fillers vooral gebruikt als cosmetische toepassing om de veroudering tegen te gaan. Fillers brengen het volume terug in het gezicht met het molecuul hyaluronzuur. Dit molecuul is biologisch afbreekbaar.

Hyaluronzuur is een huideigen bestandsdeel en daardoor biologisch afbreekbaar. De stof verlaat uw lichaam na de behandeling na enkele maanden

Een filler is een tijdelijke volume boost. Tandarts Bar injecteert de filler in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund in. Hierdoor blijft een mooie en natuurlijke uitstraling gegarandeerd.

Het resultaat bij een filler behandeling is het vervagen of zelfs helemaal verdwijnen van rimpels. Direct na de behandeling begint de filler te werken. Na twee weken is het effect maximaal, omdat dan ook eventuele zwellingen verdwenen zijn. De rimpels zijn daardoor veel minder diep en de huid wordt steeds gladder. De rimpeldiepte vermindert doorgaans met 85 tot 95%: een zichtbaar positief resultaat.

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN EEN FILLER BEHANDELING?

Een filler behandeling is een snelle en eenvoudige behandeling. De totale behandeltijd is 15 tot 20 minuten, afhankelijk van het aantal zones. Echter wij nemen wel de tijd tijdens een filler behandeling. Tandarts Bar legt tijdens de intake in detail uit hoe de behandeling verloopt.

Tandarts Bar injecteert met een uiterst dunne naald de vloeistof in onder het huidoppervlak. Oppervlakkig wanneer het om fijne lijntjes gaat en iets dieper voor diepere rimpels en plooien. De Filler bevat het lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de behandeling zo goed als pijnloos is. De effecten van de Filler behandeling zijn onmiddellijk zichtbaar.

Na de filler behandeling is het raadzaam om een cooling packing op de plekken te leggen die net behandeld zijn. Verder raden wij u aan om het eerste uur na de filler behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Ook is het verstandig om u de eerste dagen na de behandeling druk of massage op het behandelde gebied te vermijden.

Direct na de behandeling is het effect zichtbaar. Dat effect blijft ongeveer 6 maanden te zien, afhankelijk van het behandelde gebied. Als u dit effect wilt behouden, adviseren we u een nieuwe behandeling te ondergaan.

GEGARANDEERD VEILIG EN PIJNLOOS

Bij de filler behandeling wordt hyaloronzuur toegediend, een natuurlijk zuur dat dat verantwoordelijk is voor het vasthouden van water. Hierdoor wordt de huid gehydrateert, behoudt het zijn soepelheid, veerkracht en volume. Dit hyalonronzuur wordt in zeer verdunde vorm ingespoten en heeft daardoor geen invloed op uw gezondheid.

Hyaluronzuur is een huideigen bestandsdeel en daardoor biologisch afbreekbaar. De stof verlaat uw lichaam na de behandeling na enkele maanden.

De injectables die we gebruiken om de lippen op te vullen zijn uitsluitend van A-merken van de hoogste kwaliteit. De zeer fijne naald wordt direct onder de oppervlakte gebracht. De filler bevat lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de behandeling pijnloos is.

De behandeling door tandarts Bar blijft het natuurlijke karakter van uw gezicht gegarandeerd behouden. U krijgt dus géén ‘plastic face’ en na de behandeling kunt u de spieren in uw gezicht op een natuurlijke manier bewegen.

Het effect van de filler behandeling is tijdelijk: na 6-12 maanden verdwijnt het effect.

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN?

Een filler behandeling kent nagenoeg geen vervelende bijwerkingen. Na de behandeling kan er een roodheid of lichte zwelling ontstaan. Ook kan er een blauwe verkleuring rond de injectieplaats te zien zijn. Een beetje make-up volstaat meestal om dit te verbergen. De meeste bijwerkingen verdwijnen binnen een paar dagen. De bijwerkingen die kunnen ontstaan zijn onder andere: pijn en gevoeligheid op de aangebrachte plekken, een lichte zwelling, bolletjes/bobbels, een blauwe plek, jeuk of verkleuring. Deze verdwijnen binnen een aantal dagen. Infecties komen zelden voor. Echter mocht u het niet vertrouwen, neemt u dan contact op met één van ons voor een advies.

Fillers mogen niet worden gebruikt bij zwangere vrouwen tijdens het geven van borstvoeding, mensen met spierzwakte en huidproblemen.